jump to navigation

Hak pengguna!! Tahukan anda?? Oktober 13, 2006

Posted by wan in Blogroll.
trackback

Kalau anda terbeli barang yang rosak dan mahukan mendapatkan balik wang anda kerana telah rasa ditipu sila baca quote kat bawah;

Legal Issue on Contract Law in Malaysia – Good for us to know.

This is something I like to share with you from one of my seminar recently. If you find this informative, pls circulate. It was conducted by A/P Catherine Tay on Legal issues in E-commerce.

Notice that most of the time, the receipt / invoice you received from the merchant carries this exclusion clause or similarly worded statement: “Goods sold are not returnable” or “No refund once sold”.

The thing that I have learnt from her is that : “As long as your good is purchased for home use and not for business (i.e. to be resold), the above exclusion clause is VOID.

That means, as long as the good is defective, regardless of what is worded, you CAN get back all your money spent. You do not have to accept a repair on the good or an exchange. You CAN ask for a refund. AND you are LEGALLY right and entitled to! What a relevation!!!

And most of the time the merchant will refuse to return you your money.

Her advice? From her own experience (and no less than 7 and all successful!), she will threaten the merchant with four words: “SEE YOU IN COURT!”

The court here refers to the Small Claims Tribunal Court. However, you don’t have to tell them what court! All you have to pay is RM10 admin fee and the loser (the merchant) will have to refund you the money PLUS the admin fee!

She shared this with us because she felt that even educated people are cowed by such unfair wordings (which includes her jaded friends who are not lawyers).

Pls try not to let the merchant fleece you the next time you have a defective good.

I know where to file this. On the 16th floor of Putra Place (The Mall opposite Putra World Trade Centre). The form cost RM5.00. The Tribunal will settle within 2 months period.

Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia,
Tingkat 16, Putra Place,
100, Jalan Putra,
50622 KUALA LUMPUR
Tel: 03 – 40492300 / 40424181
Fax: 03 – 40424259
sumber:email persendirian

Jadilah pengguna yg bijak!!! jangan biarkan diri ditipu.

Komentar»

1. amalina - April 5, 2007

i have problem. i think i have been cheated by a Celcom company. i dont really know whether it is a Celcom company or not.the story was like this
one day, i went to plaza rakyat to meet my friend. suddenly, a lady dressed up with celcom shirt, holding my hand and ask if i have a time. then, she held my hand to a chair and start explaining about celcom new pos-paid simcard. she said, that celcom is trying to upgrade the simcard and as a trial, they give free simcard with free credit inside(RM126) and it is valid for 1 month.i just listening and suddenly she asked for my i/c. i refused to give but then she said its okay.just give it.later, she photostate my i/c and ask me to signature a few forms. after i fill all the forms, she asked me to pay RM 10 for that simcard and she also said that the simcard will be activated after 3 days. i’ve waiting for 2 weeks for my new simcard to be activated. once activate, i only can used it for two weeks and then the simcard is blocked. a month later, i recieve a celcom bill and the bill is RM 443 and the operator called me asking me to pay for that bill. later, i feel i have been cheated because when we listen to the explaination given by the celcom lady, she said that we can use the simcard for free and don’t have to pay for any bills. so where is the truth? i don’t know what should i do.

2. najihah bahiah yusof - April 26, 2007

pada tahun 2004, saya dan suami telah membeli beg tangan yang berjenama carlo rino berharga RM 168 di pusat membeli belah. Saya hanya menggunakannya beberapa kali hanya untuk majlis tertentu sahaja.Mungkin keranna ia adalah pemberian dari suami dan harganya agak mahal saya menyimpannya dan menggunakan beg tangan yang lain..Baru-baru ini saya telah menggunakannya dan mendapati kulitnya menggelupas dan tertanggal warna…saya sungguh terkejut dan pergi bertanya kepada jurujual ditempat tersebut….jawapannya ia adalah campuran pvc, memang akan menjadi begitu..saya menjadi agak kecewa dan marah….betul ke jenama carlo rino sebegitu rupa ?saya inginkan penjelasan

3. ina - April 27, 2007

What is our right and what can we do to protect ourself when we were cheated by a car dealer who we traded in our car for a new car from the dealer. The problem started when the dealer did not clear our financing under the traded in car, and sold the car to other party without changing name and settle the financing, did not update the balance for 2 months. Although, my account are being updated every month by the buyer (who I did not know) but how can I settle this as my loan tenure will run for another 3.5 years, really risky. Perhaps, can the Tribunal advise me on ways to address this matter and penalise the dealer for cheating.

4. siti azmira ridzuan - Mei 11, 2007

kawan saya telah membeli satu alatan elektronik iaitu linguaphone. baru pakai 2-3 kali dah tidak boleh guna. harga yang diberi antara kawan-kawan semuanya berbeza hingga ribuan ringgit. bila ditanya itu adalah harga special..tambahan pula tiada jaminan yang diberikan..mereka pula didesak suruh bayar secepat mungkin..sekarang ini mereka ingin ambil tindakan dengan membuat aduan kepada tribunal pengguna..tapi persoalan sekarang ni, boleh ke masalah mereka tu di adu kepada tribunal pengguna???

5. Nakael - Mei 14, 2007

i’m a student in a local IPTA located in gombak. The resident colleges were privatised earlier this year if i’m not mistaken. We are provided wireless internet service for a fee of rm25 per month for unlimited access. Unfortunately the Internet only available up to 3 to 4 hours per day. Can we claim for compensation from the tribunal?

6. TASLIMAH RAHMAN - Jun 7, 2007

ATTENTION TO CONSUMER
PERHATIAN KEPADA PENGGUNA DI MALAYSIA

SEJAK KEBELAKANGAN INI SAYA MERASA CURIGA MENGENAI ISIPADU KANDUNGAN GAS YANG DI BELI UNTUK KEGUNAAN HARIAN KITA MEMASAK. SAYA TELAH MEMBELI KEPALA GAS YANG MEMPUNYAI PENGUKUR ISIPADU KANDUNGAN GAS. JIKA DULU SETIAP KALI MEMBELI TONG GAS YANG BARU DI PASANG , METER AKAN MENUNJUKKAN ISIPADU PENUH ( FULL ) TETAPI KINI METER HANYA MENUNJUKKAN 3/4, KADANG-KADANG 1/2 SAHAJA. TETAPI YANG MEMBUAT SAYA TAMBAH MUSKIL, WALAUPUN GAS SUDAH HABIS TAPI TONG GAS MASIH BERAT, DARI SUMBER YANG BOLEH DIPERCAYAI TONG DISI PASIR SUPAYA BERAT. MASAALAHNYA KITA BERHARAP KERAJAAN MEMBUAT TINDAKAN MENGENAI PERKARA INI DARI RM 17.50 SETONG KEMUDIAN RM 19.00, NAIK LAGI RM 23.00 DAN KINI RM 27.00 DALAM JANGKAMASA TIDAK SAMPAI 5 TAHUN.
DENGAN HARGA YANG MAKIN NAIK TAPI KITA TIDAK MENDAPAT ISIPADU TONG YANG SEPATUTNYA.
SEKIAN TERIMAKASIH

7. Rohani Hamzah - Jun 19, 2007

Saya tak puas hati dengan restoran Anjung Merah II (USJ3A, Subang Jaya) dan Anjung Merah (USJ 11, Subang Jaya). Restoran tersebut tidak meletak tanda harga and mengenakan harga yang agak keterlaluan. Umpama nya sepinggan nasi dengan ayam goreng kampung, sedikit sotong goreng dan ulam, harga yang dikenakan RM6.50. Bukankah ini agak melampau!! Saya berharap pihak tuan dapat menjalankan siasatan.

Terima kasih

8. Ghazali - Jun 23, 2007

saya membeli satu handset jenama nokia 3230, selepas seminggu digunakan saya dapati ianya rosak, saya hantar balik kedai tempat saya membeli telepon tersebut, pekedai kata kena hantar repair jadi saya setuju saja, jadi setelah dihantar repair selama hampir 2 bulan baru siap, saya pergi ambil dan setelah 2 hari menggunakannya saya dapati kerosakan nya masih sama walaupun telah dihantar repair selama 2 bulan,saya ke kedai semula dan ingin meminta supaya ianya ditukarkan dengan set yang baru tetapi pekaedai tu memberitahu telepon tersebut di dalam waranti jadi jika rosak ia akan dibaiki dan jika gerenti baru boleh ditukar dengan set baru, so saya ingin tahu apa bezanya antara warranty dan guarantee, apakah saya boleh menggunakan khidmat trinal pengguna untuk membuat tuntutan. terima kasih

9. the one - Jun 23, 2007

Ghazali – dalam kes anda saya rasa anda telah terbeli underwater set iaitu bukan set original dari phone supplie(nokia) jadi warranty tidak dijamin oleh phone supplier (nokia). Kebiasannya underwater set atau handphone 2nd hand pekedai memberi gaurantee untuk membaiki set tersebut dalam jangka waktu pendek sahaja jika berlaku kerosakkan.
Kita sedia maklum akan risikonya bila membari barang yg tidak ada warranty…. jadi belilah set yang original.

10. Byea - Jun 30, 2007

Saya tidak berpuas hati dengan salah sebuah kedai yang ada di daerah saya………………………………………………………………..
Layanan yang diberikan oleh pekerjanya kasar…………
Kadang2 ada pekerja yang sesuka hati je menggunakan barang2 yang masih dijual time tidak ada pelanggan terutamanya barang yang tidak berbungkus…..
Harga barang pula mahal sangat tapi barang tak
berkualiti..beberapa hari je guna da rosak………………………..!!!tidak amanah langsung…….. …..

11. koo - Ogos 16, 2007

i really feel i have been cheated by the people that help people service computer especially at low yatt..because i ask for format computer ,then they help me to format it and without asking me that am i want to backup my things or not..even i already have do the backup myself…and then they just say that is not their problem because i don’t have require that i don’t need to format my backup…after that i ask back how to solve the problem..they say do recovery,then i ask again,how much?they answer me that rm80..after i paid rm30 i also need to add more rm80 just to get back the things that they help me to format themselves without asking me…and they say can get back all the things they help me format…but after i ask my frineds…all of them tell me that usually after do recovery we can’t 100% get back all the data…but they say they can…so do you thing they really try want to cheat a people that don’t know anything???but lucky i reject they help me to do recovery..but i think they really not responsible at all..so please becareful

12. ZUMALI - September 11, 2007

saya rasa amat marah,bengang dan tertipu yang amat.Pada 27 Julai 2007,saya telah membeli sebuah kereta ATOS,INOKOM.Selepas 3 hari,my car telah rosak bahagian compressor.saya telah pergi berjumpa dengan manager dan jawapan daripada manager ” biasalah kereta baru, nanti dah lama oklah”.Saya terima jawapan daripada manager itu bulat2.Tetapi semakin bunyi daripada compressor tersebut semakin kuat.Untuk kali ke dua, saya pergi berjumpa dengan manager tersebut dan jawapan dia kali”kenapa tidak bagitahu dia awal2″.Saya memang bertekak gila dengan manager tersebut dan selepas itu baru tindakan diambil.Tetapi sedihnya saya kerana saya terpaksa menghabiskan masa di workshop daripada pukul 8.30 am sehingga 6.30 petang tetapi masalah tidak dapat di selesaikan SAMPAI HARI INI…….DI MANAKAH HAK SAYA SEBAGAI PENGGUNA???????/

13. rofislak - September 23, 2007

saya telah membeli sebuah kamera di sebuah kedai di Tesco Shah Alam pada jun 07. Setelah 3 minggu, saya dapati kemera digital tersebut mengeluarkan bunyi yang luar biasa apabila on kamera, sebelum snap dan selepas snap foto. Saya telah menghantar kamera tersebut untuk diservis sebanyak dua kali tetapi malangnya tiada tindakan diambil. Pihak olympus mengatakan tiada sebarang kerosakan. Saya amat marah dan bengang dengan tindakan mereka. Bolehkah masalah saya ini diadukan kepada Tribunal Pengguna?

14. Wendy Khor - September 24, 2007

Saya membuat aduan bagi pihak adik saya. Pada tahun lepas (dalam bulan Oktober), beliau telah membeli sebuah kereta baru buatan tempatan, edaran Perodua – Myvi (Auto). Malangnya, pada 13/08/2007, beliau terpaksa menghantar balik kereta tersebut ke pusat servis Perodua, Jln Bundusan, Penampang, Sabah akibat kerosakan “Gear Box” yang tidak boleh berfungsi. Pada asalnya, pihak Perodua mengatakan bahawa kereta tersebut perlu membuat tempahan “parts” yang mengambil masa 2 minggu, selang 2 minggu selepas itu, mereka memberi alasan bahawa “shipment” untuk alat-ganti tersebut belum sampai, jadi terpaksalah ditangguhkan lagi, sehinggalah ke hari ini, alasan yang sama iaitu “shipment” dan “alat-ganti” belum sampai atau lengkap…..???!! Puas sudah kami mengusahakan untuk berhubung terus dengan “Manager” tapi semacam “Manager” tersebut kurang arif dengan permasalahan yang berlaku. Bayangkan lah hingga ke hari ini (24/09/2007), kami masih perlu bertungkus-lumus untuk “mengerah” mereka untuk percepatkan proses pembaikan tersebut. Yang menjadi tanda tanya sekarang ni, kos pembaikan tersebut mencecah hingga ke angka RM27,000.00++…?? Harga yang melebihi setengah daripada harga kos kereta tersebut…!!! Sedangkan kereta Myvi tersebut baru masuk SETAHUN pada tahun ni…Apakah kami berhak mendapat pampasan kereta baru Myvi kerana pada hemat kami, kereta yang dalam pembaikan ini belum tentu dijamin KEBERKESANAN nya???

15. Mohd Fadzil - Oktober 30, 2007

Saya ingin menyuarakan rasa tidak puas hati saya dengan sebuah restoran di USJ 3A – Anjung Merah II. Restoran ini tidak meletakkan tanda harga, tidak mempunyai harga yg standard dan mengenakan harga yang melampau kepada pembeli.

Sebagai contoh, nasi, sekeping ikan, dan sedikit sayur dikenakan harga sehingga RM6.30!!. (tidak termasuk harga air)

Saya berharap aduan ini diberi perhatian.

16. Husin - Oktober 30, 2007

Saya Tak berpuas hati dengan Anjung Merah II ( USJ 3A) harga makanan mahal. Nasi, ayam, and sayur dah sampai RM 7.00 blum masuk air lagi tu…
Kalau restoran ada service yang sangat bagus or dalam shopping complex saya boleh accept harga tu, sebab sewa mahal dan lain-lain lagi.
Kalau nak charge mahal pun kena la bertempat and it’s not like the Anjung Merah is high class punya kedai and the service is not that great. dah nak abis makan baru dapat air.
I complaint sebab harga kat Anjung tak consistence dulu it used to be same like others shop but after sometimes jadi mahal and if makan 2 orang selalu murah sikit dan if makan seorang2 habis la kena bantai tak ingat.
Nak charge mahal is okay but kena tengok tempat la jangan main bantai je.
Kalau makan kat hotel mahal that is acceptable because the chef and all. but here Anjung i think that is insane.

17. SITI NURASIKIN BINTI MOHAMED KHALID - April 3, 2008

ASSALAMMUALAIKUM! BARU2 INI SAYA ADE MEMBELI TAYAR
&SPORT RIM SECOND HAND,TETAPI SELANG 1 BULAN LEBIH SAYA MEMAKAI TAYAR TERSEBUT,TAYAR TERSEBUT TELAH PECAH SAYA HAMPIR2 DILANGGAR LORI KERANA TAYAR TERSEBUT!APABOLA SAYA MEMINTA GANTI TUAN PUNYA KEDAI TIDAK MENGAMBIL SEBARANG TINDAKAN DAN MENYURUH SAYA MEMBELI TAYAR BARU!SAYA BERHARAP PIHAK TUAN DAPAT MENYELESAIKAN MASAALAH SAYA DENGAN SECEPAT MUNGKIN. KEDAI TAYAR WILLSON DI TAMAN RINTING MASAI JOHOR

18. Germanic - Jun 3, 2008

Germanic says : I absolutely agree with this !

19. customer - Oktober 15, 2008

Assalamualaikum ….
Sebagai pengguna dan pembeli…
pekerja di suatu market tue kena la hormat customer…
kita datang dan memebli brangan mereka…
bukannya datang wat kecoh…
tp seperti sesetengah yang suda terkena…
pasti rasa geram,marah,tidak puas hati akan wujud..
apa tidaknya,..
ada seorang wanita yang bekerja sebgai supervisor
bersikap kurang ajar ngan kami…
bulan puasa yang lepas ,
saya dan rakan2(pelajar kolej) pergi ke CARREFOUR
tuk membeli makanan..
kami beli makanan2 tue utk bulan posa
dan kami kehabisan makanan untuk hari esok..
dah siap memebeli tue,
kami pun pergi lah bayar kat kaunter nie..
dah bayar, kami pun balik lah ngan letihnya…
setibanya kami di hostel…
kami dapati makanan2 mentah
sprti nugget,sosej tak ada…
kami pun pulang r semula ke CARREFOUR
untuk ambil mknn tue semula..
Sampai ja d CARREFOUR,
kami tanya semula cashier
tmpat kami bayar mknn tue,
dia kata dia letak mknn tue
kat kaunter sebelah
kerana kaunter tue dah penuh..
ok,fine…
salah dia juga r pasal tak gitau kami yang
mknn kat kaunter sebelah tue mknn kami..
kami nmpk mknn tue tp ingatkan org lain
punya pasal bukan kat kaunter kami ..
lagipun, tym busy2 dan byk org mcm tue..
mana r mata melirik2 kat mknn
yang disimpan oleh cashier tue…
cashier tue pun bagitau yang
mknn kami tue dah kena simpan oleh salah seorg pekerja CARREFOUR ..
dan kami boleh rujuk kat customer service..
kami pun p lah tanya pak guard
kAT mana customer service tue..
tgah explain2 tue..
datang seorang kakak nie…
dia ngan suara yang tinggi dan
marah2 suruh kami balik..
dia ada juga tgk resit dan rujuk
ngn pkerja2 yang lain untuk
tanyakan mknn kami tue…
pastu,
dia ckp mesti customer lain dah ambik…
wow…cashier tue sndiri nampak
yang mknn kami tue,
pekerja CARREFOUR gak yang ambik,
bukan customer…
ok..dah lah suara dia tinggi, d
ia cakap lagi dia akan bg refund,
kami just datang esok ke customer service..
lagipun, dia cakap customer service dah tutup..
kami pun balik tanpa ngan perasaan geram
yang teramat sangat..
dah lah kami ke CARREFOUR tue semula
kelam kabut smpi kena lari2,
dah takut nak tutup plak market tue kan…
pastue..
esoknya kami ke CARREFOUR semula..
lagi?!!!!
upanya customer service tue tak tutup lagi semalam..
tp kakak sorang tue yang angin tak tentu pasal..
sot tul!!!
dah tue..kami just terima refund r…
n p beli balik mknn tue..
bukan tue ja tau..
kami pernah nmpak juga cara dia layan pekerja lain..
main teriak2 ja..
“Eh, kamu nie mambazir plastik AKU ja!!!!”
kakak tue cakap kat salah satu cashier..
hah, kan tak baik tue..
mana la amalan budi bahasa budaya kita..
karang nanti takda orang nak respect
rakyat kita kalau sikap macam hantu…
tolong lah bersopan sikit..
kami sebagai pengguna ada hak sendiri..
tak kirs tua,muda,kecik n besar.. paham tue..
p/s: nama kakak tue..MUNIRAH….

20. consumer - Disember 3, 2008

Restoran Anjung merah

Haritu saya makan udang sekor, sayur, sotong and nasi harga rm8.50.

21. norsyakira norhan - Mac 1, 2009

28 hb 2 09 uitm sgmat tlh mnganjurkn mitek(minggu terbuka kolej).waktu kami tgh jln2,ada la 2 3 org dr grai yg mnwrkn alatn elktronik LINGUAPHONE.mreka ckp nk bg pnerngn shj dlm 3 4 min tp lpas tu blnjutan sampai lbih kurg 1 2 jam.mreka seolah2 mcm psycho ktorg bli brg dowg.smbil dorg bcerita,dorg suro ktorg isi borg n bg ic n kad bank tp x bgtau nk buat ape ngn brg itu.ble kwn saya bg kad bsn dorg xnk,nk kad bank islam jugak,sbb diorg tau duit ptptn msuk kt bank islam n pd hari itu jgk stdnt sem 1 dpt duit ptptn.smbil isi borg dorg suro ktorg msukkn psword kad bank dgn tegesa2 n cepat.sedar2 jer dorg kata ktorg da bayar n da terima pmbelian itu,pdhl ktrg x pernah ckp ktorg stuju nk bli bnda itu yg hrga smpai bribu2.bila ktrg nk btalkn pmbelian itu,dorg ckp kne deal ngn ofis dorg sndri.dorg ckp ofis akn kol dlm msa sminggu,itu yg paling cpat.(persoalannya adakah pembelian itu sah krana kami dipaksa tnpa dbrikn pluang utk bfikir dhulu.)sgala mklumt mreka akn tuliskn,kami hanya digesa supaya cepat tndatgn shj.mklumt lain dorg akn tulis sndri.apa yg ktorg nak skrg ni,ktorg cuma nk BATALKN shj pmbelian itu.oleh itu,adakah pihak tribunal ada cara untuk membntu kami MEMBATALKAN pembelian tsebut.TOLONG KAMI PLEASE…….(stdent part 1 yg teraniaya)

22. nanie - Mac 1, 2009

pada akhir bulan feb 09..sy telah pegi ke satu karnival yg trletak di sgamat johor.. sewaktu sdg bejalan menjenguk ke setiap gerai tiba2 sy dpggil oleh beberapa individu muke x hensem n x jelite lgsung untuk mendgar sdkit penerangan mengenai produk LINGUAPHONE.. sy didesak supaya membeli brangan elektronik tersebut dan mereka seolah2 memaksa tanpa memberi pluang kepada saya untuk berfikir dahulu sama ada ingin membeli atau tidak.. mereka meminta sy mengeluarkan ic dan kad bank serta menyuruh sy memsukkan kata laluan dalm keadaan segera..sy x pnah menyatakan bhwa sy bersetuju dgn pembielian brg tersebut. mereke memaksa sy menandatangani dokumen2 tanpa menjelaskan apa2.. slpas menandatangani semua dokumen baru die bgtau bhwa sy tlh didaftarkan dan membeli barangan tersebut melalui kad bank..dan menerangkan bhwa sy perlu membyar bayaran bulanan ratusan rinngit.. sy berasa terperangkap dan dipaksa.. bolehkah pihak tribunal membantu sy untuk membatalkan pembelian tersebut..sy amat berharap bantuan dpd pihak tribunal..

23. fiza - Jun 16, 2009

harga gas sekarang mahal sangat,dulu 17.50 sekarang tiba2 sahaja harga gas melambung naik ke 25.50 setong.rasa macam melampau la dulu i guna gas tahan selama sebulan sekarang setenggah bulan pun x sampai.. nak kata i guna selalu x pulak,i jarang masak???boleh jelaskan x kenapa harga naik mahal tapi isipadunya sikit sahaja..i rasa tribunal boleh mengambil perhatian dalam hal ini…atau turunkan harga gas mengikut isipadu plz trima kasih….

24. Ariel - September 5, 2009

Res. Anjung merah sekarang dah tukar owner, dh makin meriah, n makin sedap siot, harga pun dh berpatutan, siap ada sisya tip top punya..jom

25. may may - Oktober 6, 2009

hari tu di um ada pameran,,, pelbagai barang jual di sana..
i nampak handphone samsung tu cantik, jurujual tu kata ini original punya.. ada warranty.. tapi, lepas i beli,. pada hari itu juga, handphone tu shock,, jam,, tak boleh guna.. the next day i go back ask him change another to me, he say next time shock again only change to me..
now, the phone shock again,, he promises to send me a new phone,, but he did not send me a new one,, now, he dun wan to answer my phone… can any one help me?? he phone number is 012-6180744.
i really need help… i dun know what to do now.. sakit hati..

26. FATIN - Disember 29, 2009

LINGUAPHONE MEMANG SUKE MEMAKSA PELANGGAN!!!
KALAU NK INFLUENCE ENGLISH BLH BLAJA SENDIRI LAA..STAKAT NAK DGAR CD N BACE BUKU BEK XPAYAH…LG BETTER DGR LAGU ENGLISH…N BCE NOVEL ENGLISH….NEWSPAPER PUN BLH LAA…XPYAH MEMBAZIR BERIBU.. LG JIMAT..KALU NK PANDAI MCM2 CRA BLH..XPAYH NK MEMBAZIR…MMG XPTT ADE CMPNY MCM LINGUAPHONE!!.PEKERJA PUN XPYH LA TUNJUK HEBAT SGT…BLH KAYA KE KEJE KAT LINGUAPHONE 2!! NK DOWN KAN ORG LEN BUAT APE..REZEKI SEMUA TUHAN TENTUKAN…BUKAN SOFT SKILL YG KONONNYA BLAJA DR LINGUAPHONE!!! MELAYANG 50RGGT!!

27. imazuliana - Februari 5, 2010

-customer service carlo rino yg sgt teruk-i beli set hbeg n purse d CR midvaley pd awal oct09.1 week pakai,purse to koyak skit..nampak sgt brg takde kualiti.when i return to kedai,promoter claim bole anta repair n amik masa sebulan.after that bile folow up dgn customer service, jwpannye “ade byk lg brg que untuk repair”.dorg janji nk cal tp sudahnye i yg kena cal again n again.selepas berbulan2,awal feb10 i cal, dorg jwb “tak bole repair n akn anta kedai kt midvaley untuk collect”.promoter also xbuat any action untuk refund,exchange or anytin.sekadar kata “u shud complain to customer service.i jus promoter”.i jd mangsa penipuan nama besar, CARLO RINO yg sbenarnye tak jaga kualiti dan kepentingan pengguna..

28. nazihah - November 16, 2010

gadis yg tertekan dgn prob linguaphone….

da 2thn lebeh sy terkena ngn linguaphone…jnji manis bkn men lg….itu ini….last2 setiap bulan col bkn nak tnya psl peningkatan penggunaan produk mreka malahan jumlah yg perlu disetlekan….
pd permulaanya sy da byr deposit sbyk 400 lbh dan diikuti dgn byrn rm112 setiap bulan….smpai 1 thp, tb2 sy dpt surat tunggakan sbyk tm1600….pdahal dye menjanjikan package stdent rm1600…maksudnye sy cam xpenah byr pe2…bila sy col nak chech pmbayaran uat cam xtaw je…katanya “ok adik, 10 mnt lg sy col awk blek”…smpai sudah xcol….
last2 col nak sman….hampeh tol….sgt mendukacitakan

29. wan - Februari 27, 2011

juga masalah dengan LINGUAPHONE..rasa tertipu kerana kami seolah2 dipukau.tolongla..camner nk selesaikan masalah ni,rasa sangat terganggu untuk belajar

30. nur - Jun 5, 2011

sy juga telah tertipu dengan Linguaphone..sy mrase diri sy telah dipukau… mule2 ckap wajib byar bulan pertama, last2 company call ckap 3 bln pertama wajib byar lepas tu baru boleh mintak tangguhkn byran.. ape cerita semua nie??? penipu smuenyer… lepas tu dieorg ckap tiap2 bulan dieorg akn call tanye perkembangan pmbeljaran kite…tak ade pon.. call pon suh jelaskn byran saje..2 jer.. tlg la sy… mcm mane sy nk selesaikn masalah nie..result final exam sya jatuh teruk dsbbkn trlalu pkirkn mslah nie.. sesiapa ada cdngan???

31. miss purple - Jun 18, 2011

salam, sy pon telah t’tipu dgn produk linguaphone ney…mmg niat sy beli produk ney tuk improve sy pnya english….tp skrg sy dh stop gna produk 2 coz sy tul2 xtau cm na nk m’gunaknnya, org linguaphone sendri x pernah call sy tnya sal p’kembangan pelajaran sy, pa yg diorg tnya smada sy dh byr kew blom..sms proses rundingan sy diberitahu sy leh byr 2 bln skali, tp yg wt sy rsa t’tekan sgt bla tiap2 bln org linguaphone akn call sy tnya sal byran….sy dh jelaskn sy akan byr 2 bln skali, tp org 2 ttp b’keras n soh sy byr tiap2 bln gak klu x sy akan dikenakn tunggakan…sy rsa t’tipu sgt2, niat sy beli produk 2 tuk tujuan yg baik, tp bla dh jd cm ney sy rsa tertekan n nk tgk bnda 2 pon jd tension..skunk ney mybe nma sy dh blacklist coz tunggakan sy dh smkin b’tmbh n sy dh time last warning dr diorg, sy tul2 rsa t’aniya coz sy t’pksa m’gunakn duet pt sy tuk m’byr smtg yg x m’dtgkn faedah kpd sy…sesungguhnya sy rsa sgt m’yesal coz x b’pikir pjg sblm m’buat kptsan tuk m’beli produk ney……..sy xsngka da gak org melayu yg sggp m’aniaya kaum mrka sndri….kpd abg promoter yg telah b’jaya memukau sy dgn kta2 manisnya 2 sy doakn dia bahagia dgn hasil rezeki “halal” ney….sy hrp sgt mslh sy ney dpt dselesaikn coz ia sdkit sbyk tlh m’gnggu life sy sbg student….

32. Roszila Zolkaply - Ogos 28, 2011

saya telah membeli sebuah kereta viva second hand saya tgk kereta melalui malaysia kini mereka kata kereta 850 cc masa sign surat perjanjian semua saya tgk kat surat 2 viva 850 cc last2 sampai surat perjanjian kat rumah yg bank bg viva 660 cc…saya rasa amat tertipu mcm mane kes saya nie ye..?
mintak sgt pertolongan..
thanks

33. Roszila Zolkaply - Ogos 28, 2011

saya telah membeli sebuah kereta viva second hand saya tgk kereta melalui malaysia kini mereka kata kereta 850 cc masa sign surat perjanjian semua saya tgk kat surat 2 viva 850 cc last2 sampai surat perjanjian kat rumah yg bank bg viva 660 cc…saya rasa amat tertipu mcm mane kes saya nie ye..?
mintak sgt pertolongan..
thanks

boleh email kepada liza_komo@yahoo.com

34. Hamdan - September 27, 2011

Restoran anjung merah kat pinggiran usj berdekatan dengan sekolah menegah teknik shah alam batu 3 lama , kedai baru je bukak, harga nasi bungkus ikan seketul dengan tempe sikit tak ada beli air rm7.30, harga memang tak masuk akal, customer service mmg sangat teruk, tolong ambil tindakan sbb owner letak harga ikut suka dia shj, makanan takdelah sedap mana pun, kesian tengok pekerja2 kilang berdekatan yg tak tau penangan harga anjung merah teraba-raba kumpul duit sesama geng nak bayar, mcm nilah kedai melayu kalau rasa top sikit letak harga ikut suka hati, nanti kalau dah takde orang datang dok salahkan orang buat sihirlah, jinlah itulah inlah, padahal tak sedar harga dia melampau-lampau

35. zed - Oktober 28, 2011

Saya juga menjadi mangsa linguaphone. Pada mulanya ingin membeli untuk improve kan english saya. Tetapi lain pula jadi nya. Dah la product linguaphone tu langsung xboleh guna. Call admin yg tertera di resit tidak dijawap. Jadi saya bertindak untuk menghantar balik product ke alamat company linguaphone yg tertera di resit mengunakn syknet. Tetapi sy dapat pangilan dari skynet balik bahawa alamat itu tidak wujud. Jadi saya mencari alamat baru di linguaphone website, dan berjaya menghantar nya. TETAPI, pihak linguaphone amat tidak bersetuju dan memaksa sy untuk membayar nya juga walaupun product sudah dihantar. Katanya, product itu tidak sampai, malah skynet sudah memberitahu yg barang sudah sampai. Juga katanya sudah terikat dengan contract dan tidak boleh pulang balik. Mana perginya hak penguna. Idea mereka ialah untuk menipu pelajar2 yg br dapat duit dr ptptn, dan membuat mereka terikat dengan contract. Jadi, mereka mengunakan law, so maknanya mestilah law vs law. So sekarang, sy tunggu apa tindakan mereka dan akn bersedia untuk berhadapan di makamah. Jgn ingat kita pelajar tidak ada otak. Say no to Linguaphone.

36. my website - Julai 24, 2012

Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to mention that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing in your rss feed and I hope
you write again soon!

37. hafizah - Oktober 14, 2012

saya pon bru je tkena dgn linguaphone nie..tlg la sya, cm ne nx batalkn kontrak nie..i do really need help from all of you here..
please, any suggestion send me an email at norhafizahbintiabdhamid@gmail.com..
please help me..

38. read article on g shock here - Oktober 26, 2012

Hi I am so delighted I found your site, I really found you by error,
while I was browsing on Aol for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thanks for a remarkable post and a
all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have book-marked it and
also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the excellent jo.

39. Payday - Disember 30, 2012

Hi! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading through some of the post I realized it’s new
to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll
be bookmarking and checking back often!

40. http://google.com - Februari 13, 2013

I blog also and I am crafting a little something related to this particular
article, “Hak pengguna!! Tahukan anda?
? Gadjet”. Do you really mind in the event that Iutilise
a little of your own tips? Thanks for the post ,Rod

41. Alejandrina - April 28, 2013

It’s very trouble-free to find out any matter on net as compared to textbooks, as I found this post at this site.

42. used dodge cummins for sale - Mei 3, 2013

Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering
which blog platform are you using for this site?

I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues
with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

43. cheap small boats - Mei 20, 2013

I am curious to find out what blog platform you happen to be
using? I’m having some minor security problems with my latest website and I would like to find something more risk-free. Do you have any suggestions?

44. Extra resources - Mei 28, 2013

Better you connect another mouse with your computer.
I am one of those night owl gamers that
plays in the evening, and don’t like too much lighting around me. Remember, no matter what things you do, make your audiences concentrate on the most important part of your tutorial video, if only for a minute.

45. Shauna - Jun 1, 2013

This design is incredible! You certainly know how to keep a reader entertained.

Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost.
..HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say,
and more than that, how you presented it. Too cool!

46. buy cheapest perfume online - Jun 9, 2013

I almost never comment, but i did some searching and wound up here Hak pengguna!
! Tahukan anda?? | Gadjet. And I do have
2 questions for you if it’s allright. Could it be only me or does it look as if like some of the responses look like coming from brain dead visitors? :-P And, if you are writing on additional online sites, I would like to keep up with anything new you have to post. Would you list of the complete urls of all your shared sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

47. Samira - Jun 9, 2013

Hello there! Do you know if they make any plugins to safeguard against
hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve
worked hard on. Any recommendations?

48. Whitney - Jun 12, 2013

(Game scheduled for December 15th with Utah State playing Toledo).
The player who spins the coin is referred to as the spinner.

Making your game play is the next phase you’ll be focusing on.

49. Detox From Methadone - Jun 16, 2013

Hello outstanding blog! Does running a blog such as this take a great deal
of work? I’ve absolutely no understanding of coding however I was hoping to start my own blog in the near future. Anyway, if you have any ideas or tips for new blog owners please share. I understand this is off subject however I simply needed to ask. Thanks a lot!

50. Darrel - Jun 19, 2013

I have interviewed a few parents to attempt to understand what their
true objection is with their child playing video games.
This means to sell your mods would be considered the same as
pirating the game itself. Moreover, there you could also
play Scrabble in the internet, TV game shows or game
consoles.

51. Electric bikes - Jun 24, 2013

Hello i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read this post i
thought i could also make comment due to this brilliant piece of writing.

52. photo - Jun 29, 2013

You may have phobias; maybe even the Spanish guitar!! Then
inside June 1940 came Hitler’s crushing, plus unexpected, victory over France. This is because anything that deals with acceleration and gaining high speeds are removed from the incident? These are typically but some suggestions to take advantage out of the Smartlipo Triplex laser to tighten skin. While the drugs do work, they can take years to appear.

53. cheap yachts motors online - Jun 30, 2013

My brother suggested I may like this web site. He used to be totally right.
This submit actually made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this info! Thank you!

54. misspelled ebay - Jun 30, 2013

Pretty! This has been a really wonderful post.

Thank you for providing these details.

55. Fast Cash Loans - Julai 11, 2013

Hi there would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m
planning to start my own blog soon but I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.

P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

56. Dawna - Julai 17, 2013

If you find it a bit maddening to follow the daily fluctuations of the scale even though
you are eating properly, pick three days of the week
on which you will always weigh yourself (for example,
Monday, Wednesday, and Friday). Cucumber contains sterols which can help to lower cholesterol
and prevent carbohydrates from converting to body fat.
Hence, broccoli is a must-add ingredient in your vegetarian weight
loss diet.

57. Ana tranny sex - Julai 30, 2013

Thank you for the auspicious writeup. It in fact used to be a
entertainment account it. Glance complicated to
more brought agreeable from you! By the way, how could we communicate?

58. options binaires forex - Julai 30, 2013

Hi there, for all time i used to check website posts here early in the morning, since i like to gain knowledge of more and more.

59. ila - Februari 14, 2014

saya pun tertipu bli carlo rino.harga rm539,offer tinggal rm353.baru pakai tak sampai 2 minggu beg dah mengupas.telefon pihak carlo rino,dia kata dia akan chargekalau baiki sbb barang yg diskaun xde warranty.carlo rino sgt2 xbagus.

60. tamu - Februari 24, 2014

saya tengah dalam proses untuk menuntut kembali duit yg sy dah bayar..post ini betul2 membantu..berbanyak terima kasih


Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: